Een phishing-campagne is in wezen een e-mailspam die is ontworpen om persoonlijke informatie van slachtoffers van online gebruikers te verzamelen. Cybercriminelen gebruiken phishing om gevoelige persoonlijke en financiële gegevens te verkrijgen, zoals creditcardnummers en wachtwoorden, die ze vervolgens gebruiken om toegang te krijgen tot de accounts van hun slachtoffer en deze voor zichzelf te gebruiken. Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten over phishing. In het volgende artikel worden enkele van de belangrijkste aspecten van een phishing-campagne uitgelegd.

Een Phishing-Simulatie Test is een techniek die wordt gebruikt om te testen of een e-mail zal een goede kandidaat voor phishing. Door het sturen van een nep e-mail, kunt u het testen van de validiteit van de identiteit van de afzender, evenals de authenticiteit van de boodschap die het bevat. Het doel van deze test is het bepalen van het niveau van het vertrouwen dat gebruikers hebben in de rechtmatigheid van de e-mail.

Wat is een Phishing campagne?

Een phishing campagne is een e-mailscam die is ontworpen om persoonlijke informatie van slachtoffers te stelen

Belangrijker nog, om te voorkomen dat ze het slachtoffer van een phishing scam, moet je niet open een ongevraagde e-mail. Deze e-mails bevatten vaak schadelijke software, en als ze worden geopend, de software kan worden gedownload en op uw computer systeem. Zodra de software is op uw computer, het zal beginnen met het monitoren van uw internet browsing gewoonten, en stuurt automatisch een e-mail naar verschillende personen of bedrijven die beweren dat u bent besmet met een virus. In werkelijkheid, het bericht dat u ontvangt is een phishing-hoax, ontworpen voor het verzamelen van persoonlijke informatie van gebruikers om ze te gebruiken voor frauduleuze transacties online. Om te voorkomen dat gevangen in een phishing scam, moet je om weg te blijven van dit soort e-mails.

Een andere manier waarop u kunt voorkomen dat u het slachtoffer wordt van phishing, is door nooit te reageren op automatische antwoorden van onbekende websites. In sommige van deze berichten wordt u gevraagd om een ​​soort persoonlijke informatie te verstrekken, zoals uw sofinummer of wachtwoord. Zodra u dergelijke informatie invoert, is het mogelijk dat de site namens u nog een e-mail naar mensen stuurt.

Echter, als je niet veilig voelt, kunt u het proberen met behulp van een beveiligings problemen checker om uw gegevens te bevestigen. U vindt veel van deze tools online en gebruik ze om uw identiteit te bevestigen en veiligheid, en als u vindt dat u beschermd bent, dan kunt u doorgaan met het openen van de echte e-mail.

Een derde manier om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een phishing-campagne, is door de geldigheid van de afzender van de e-mail te testen voordat u deze ooit opent. Als de e-mail verdacht is, bevat deze normaal gesproken een reeks links. Zodra u op deze links klikt, wordt u naar een geautomatiseerde website geleid waar u wordt gevraagd enkele persoonlijke gegevens in te voeren en een reeks vragen over uw bank- en persoonlijke gegevens te beantwoorden.

Als je voorzichtig bent, kunt u voorkomen dat gevangen in dergelijke situaties door het controleren van de gegevens voordat je op de link klikt. Nadat u de nodige gegevens in en beantwoord de vragen, zal u worden omgeleid naar een ander scherm, waar u zal gevraagd worden om meer persoonlijke informatie en het beantwoorden van enkele vragen met betrekking tot uw bankrekening en creditcard geschiedenis. Als u bij het voltooien van het werk, zal u worden genomen naar de website waar u uw wachtwoord invoeren en verder met een reeks van taken, die geeft u toestemming voor het doen van aankopen.

Er zijn andere manieren waarop je jezelf kan beschermen tegen de gevaren van phishing simulatie test, inclusief het gebruik van de anti-phishing software voor het scannen van uw e-mails op verdachte inhoud. Echter, als u niet over deze software beschikbaar is, er zijn een paar eenvoudige manieren om te voorkomen dat een slachtoffer. U kunt gebruik maken van gratis anti-phishing-diensten, gratis of phishing tutorials online beschikbaar.